English

Grafik og tekster til hjemmesiden - online

Lær alt om det grundlæggende arbejde med hjemmesider. På kurset 'Grafik og tekster til hjemmesiden' lærer du at redigere billeder og tilpasse formater til hjemmesider, og du bliver skrap til at lave grafik og layout, der skaber opmærksomhed.

På kurset 'Grafik og tekster til hjemmesiden - online' får du en grundig introduktion til hvordan hjemmesider er opbygget og hvordan man redigerer og opbygger sider i et CMS(Content Management System). Du bliver klogere på kodesproget HTML, som er basissprog på hjemmesider. Vi gennemgår eksisterende hjemmesider for at blive klogere på kodning og du prøver selv at kode og bruge en onlineeditor til formålet.

Du lærer at skrive i korte afsnit med sproglig korrekthed og anvende tabeller. Samtidig lærer du, at søgemaskineoptimere dine tekster, altså definere søgeord, som indgår i sidetitler, overskrifter og mellemrubrikker, så din hjemmeside bliver vist som søgeresultat i en Google-søgning.

Du lærer at arbejde med billeder og grafik i Word og i billedbehandlingsprogrammet GIMP. Her lærer du om de teknikker, der anvendes til at få billeder og grafik til at stå pænt i fx et tekstdokument, som Word. Du får også kendskab til de forskellige billedformater, som bruger på hjemmesider, og lærer om forskellen på disse formater. Du får viden om, hvornår de anvendes f.eks. til skærm og til tryk og kan optimere billedkvaliteten. Vi taler også om Copyright og Creative commons.

Indhold

  • Grundlæggende viden om hjemmesider
  • Hvad er et CMS?
  • Kendskab til HTML-kodning, som er basissprog på hjemmesider
  • Hvad er godt indhold til hjemmesider? Hvad skal man lægge vægt på når man skriver til hjemmesider?
  • Introduktion til søgemaskineoptimering (SEO)
  • Billedformater og billedstørrelser til hjemmesider
  • Billedredigering i Word og onlineprogrammet GIMP

Kurset indgår i følgende online kursusforløb

Programversion

Gimp 2.10 (Kræver min. Windows 7) og vores digitale læringsportal Canvas, som afvikles bedst via Google Chrome.

Udbytte

På kurset 'Grafik og tekster til hjemmesiden - online' lærer, hvordan du sætter tekst og grafik pænt op på en hjemmeside. Desuden lærer du at redigere grafik og tekster i et billedbehandlingsprogram.

Hvis du ønsker at arbejde mere med formulering af tekster på hjemmesider, så skal du vælge kurset Tekster til nettet.

Målgruppe

Kurset 'Grafik og tekster til hjemmesiden - online' henvender sig til dig, der vil i gang med at arbejde med hjemmesider og skriver tekster og lave billeder. Du kan være nybegynder og have meget lidt kendskab til hvordan vedligehold og redigering af hjemmesider fungerer. Men du kan også allerede have lidt viden om emnet, og blot have behov for at kende arbejdet men hjemmesider hele vejen rundt. 

Forudsætninger

Der er ingen krav om forudsætninger for at kunne deltage på kurset 'Grafik og tekster til hjemmesiden - online'. Det vil dog være en fordel, hvis du har kendskab til it på et grundlæggende niveau.
Som deltager på et onlinekursus forventer vi, at du kan gå på internettet og finde vores online læringsportal via det link du har fået ved tilmelding.


Pris

Ufaglært/faglært: kr. 256,00
Højtuddannet: kr. 1.150,50