English

Gymnasial Supplering

Gymnasial Supplering (GS) er for dig, der skal supplere din gymnasiale uddannelse for at opfylde kravene til optagelse på en videregående uddannelse. Vi udbyder supplering i matematik A, B og C samt virksomhedsøkonomi B.

Gymnasial supplering i matematik eller virksomhedsøkonomi

På Tietgen udbyder vi, som en af de få skoler i Region Syddanmark, matematik A, B og C samt virksomhedsøkonomi B som gymnasial suppleringskurser (GS). Du kan se vores GS-kurser nedenfor.

Hvad er GS?

GS står for gymnasial suppleringskursus og er et tilbud til dig, der har en gymnasial eksamen, og mangler et niveau i et bestemt fag for fx at komme ind på din drømmeuddannelse. På Tietgen udbyder vi GS-fagene matematik A, B og C samt virksomhedsøkonomi B.

Gymnasial suppleringskurserne giver dig mulighed for at: 

  • få et højere niveau i et specifikt fag
  • forbedre din karakter, hvis du ikke bestod faget på din uddannelse
  • forbedre din karakter i et fag for at opfylde et krav om en minimumskarakter 

Hvem kan tage et gymnasial suppleringskursus? 

Du kan søge ind på et gymnasial suppleringskursus hvis du har afsluttet en gymnasial uddannelse, en erhvervsuddannelse eller en tilsvarende eksamen fra udlandet. Du kan kun optages på GSK, hvis du vil fortsætte på en konkret videregående uddannelse, hvor faget er et optagelseskrav.   

>> DU KAN LÆSE MERE OM GS I UDDANNELSESGUIDEN PÅ UG.DK

Er du ikke en del af målgruppen for GSK, udbyder vi matematik A, B og C samt virksomhedsøkonomi B som enkeltfag.
>> DU KAN LÆSE MERE OM VORES ENKELTFAG HER

Hvad er et supplerende overbygningsforløb(SOF)?

Supplerende overbygningsforløb (SOF) er et tilbud til dig, der har færdiggjort hf uden overbygning eller eux 1. del og ønsker at kunne søge optagelse på en bacheloruddannelse på universitetet.

SOF er et individuelt tilrettelagt forløb, der normalt består af to fag, hvoraf mindst et skal være på A-niveau. På Tietgen kan du fx supplere med matematik B + A, eller matematik A og virksomhedsøkonomi B. Forløbet må højst vare 6 måneder, og intensive kurser er SU-berettigede.

>> DU KAN LÆSE MERE OM SOF-REGLERNE PÅ UDDANNELSESGUIDEN

Kontakt vores koordinator Ida Holm Iversen for at høre mere om, hvordan vi kan sammensætte et forløb til dig.

Ida Holm Iversen

Koordinator & underviser, Gymnasial Supplering Telefon: 65 45 25 19 Mail: idai@tietgen.dk

Kontakt os

Har du spørgsmål til optagelse, opstart, tilmelding eller andet praktisk omkring gymnasial supplering, er du velkommen til at kontakte vores kursussekretær Marianne Aalykke. Har du spørgsmål til undervisningen fx indhold og struktur, er du velkommen til at kontakte GSK-koordinator Ida Holm Iversen.