English

Grafik og tekster til hjemmesiden

Mangler du grundlæggende viden om hjemmesider? Og vil du lære, hvordan du arbejder med tekster, billeder og layout til din hjemmeside? På kurset 'Grafik og tekster til hjemmesiden' lærer du om det grundlæggende arbejde, der ligger i at vedligeholde og opdatere hjemmesider med tekst, billede og layout.

På kurset 'Grafik og tekster til hjemmesiden' får du en grundig introduktion til hvordan hjemmesider er opbygget og hvordan man redigerer og opbygger sider i et CMS(Content Management System). Du bliver klogere på kodesproget HTML, som er basissprog på hjemmesider. Vi gennemgår eksisterende hjemmesider for at blive klogere på kodning og du prøver selv at kode og bruge en onlineeditor til formålet.

Du lærer at skrive i korte afsnit med sproglig korrekthed og anvende tabeller. Samtidig lærer du, at søgemaskineoptimere dine tekster, altså definere søgeord, som indgår i sidetitler, overskrifter og mellemrubrikker, så din hjemmeside bliver vist som søgeresultat i en Google-søgning.

Du lærer at arbejde med billeder og grafik i Word og i billedbehandlingsprogrammet GIMP. Her lærer du om de teknikker, der anvendes til at få billeder og grafik til at stå pænt i fx et tekstdokument, som Word. Du får også kendskab til de forskellige billedformater, som bruger på hjemmesider, og lærer om forskellen på disse formater. Du får viden om, hvornår de anvendes f.eks. til skærm og til tryk og kan optimere billedkvaliteten. Vi taler også om Copyright og Creative commons.

Indhold

  • Grundlæggende viden om hjemmesider
  • Hvad er et CMS?
  • Kendskab til HTML-kodning, som er basissprog på hjemmesider
  • Hvad er godt indhold til hjemmesider? Hvad skal man lægge vægt på når man skriver til hjemmesider?
  • Introduktion til søgemaskineoptimering (SEO)
  • Billedformater og billedstørrelser til hjemmesider
  • Billedredigering i Word og onlineprogrammet GIMP

Kurset indgår i følgende kursusforløb

>> SOCIAL MEDIE- OG WEBMEDARBEJDER

>> WEBREDAKTØR


Programversion

Gimp 2.10 og andre online tjenester.

Udbytte

På kurset 'Grafik og tekster til hjemmesiden - online' lærer, hvordan du sætter tekst og grafik pænt op på en hjemmeside. Du får en grundlæggende forståelse for, hvordan du skal arbejde med tekster og billeder, så de ser ud om du have tænkt dig på din hjemmeside. Efter kurset kan du også redigere billeder i GIMP, som er et billedbehandlingsprogram.

Vi anbefaler, at du efter dette kursus tager kurset 'Tekster til nettet' for at blive helt skarp til at gøre din tekst relevant overfor din målgruppe, og arbejde med søgemaskineoptimering (SEO), så dine tekster og din hjemmeside bliver fundet på Google. 


Målgruppe

Kurset 'Grafik og tekster til hjemmesiden' henvender sig til dig, der vil i gang med at arbejde med hjemmesider og skriver tekster og lave billeder. Du kan være nybegynder og have meget lidt kendskab til hvordan vedligehold og redigering af hjemmesider fungerer. Men du kan også allerede have lidt viden om emnet, og blot have behov for at kende arbejdet men hjemmesider hele vejen rundt. 

Unikt kursus for ledige
Kurset ligger på den nationale positivliste, og oplagt for dig, som er ledig, at inkludere i din 6 ugers jobrettede uddannelse. Tal med din sagsbehandler for at tilmelde dig kurset eller kontakt vores kursussekretær.

Se alle vores kurser på den nationale positivliste her

Forudsætninger

Der kræves ingen forudsætninger for at kunne deltage på kurset i 'Grafik og tekster til hjemmesiden'. 


Pris

Ufaglært/faglært: kr. 256,00
Højtuddannet: kr. 1.218,30