English

Fynbus vinder årets læreplads i Danmark 2021

Kåringen fandt sted i København, hvor Fynbus fik overrakt en statuette for deres ekstraordinære indsats for at sikre et godt fagligt og socialt miljø for deres elever.

FynBus tog prisen som Årets Læreplads i Danmark 2021

På landsplan havde 373 elever indstillet deres læreplads på tværs af fagområder, og den endelige landsdækkende finale bestod af følgende kandidater:

  • FynBus
  • Blindecenter Bredegaard Fredensborg
  • Jeld-Wen

Det er tredje år i træk, at Fynbus er blevet indstillet til prisen som Årets Læreplads og i år kunne de indtage det øverste trin på sejrsskamlen. 

Elev under corona

Indstillingen kom fra deres 22-årige kontorelev Louise Jeppesen, der tager en kontoruddannelse med speciale i økonomi.
Hun indstillede FynBus, fordi hun har været rigtig glad for både arbejdspladsen og kollegaerne i regnskabsafdelingen. Hun fremhæver blandt andet FynBus' håndtering af elevuddannelsen under Coronanedlukningen, som noget helt særligt.

"Jeg kunne høre på mine klassekammerater, at de havde kæmpet med deres læresteder. Der var FynBus virkelig gode til at håndtere situationen med coronakrisen. De gennemgik min uddannelsesplan og sørgede for, at mit læringsforløb kunne fortsætte, selvom det blev over skærmen. Det var en udfordring at følge kollegaerne, når vi alle pludselig sad derhjemme. De var så gode til at tjekke op på mig og bevare det sociale bånd, selvom vi sad hjemme", siger hun.

Elevansvarlig hos FynBus, Morten Bang Andersen, er meget beæret over prisen og fremhæver deres strukturede arbejde med elevernes uddannelsesplaner.

"Vi laver en klar plan for, hvilke opgaver eleven skal løse, og så sørger vi for at bygge ovenpå opgaverne, så sværhedsgraden hele tiden stiger. Vi giver stille og roligt eleven plads til at udvikle sig," siger han.   

Han fremhæver også, at der i regnskabsafdelingen sidder ansatte med mange forskellige erfaringer.

"Vi er bredt fordelt med alder, køn og kompetencer. Og fordi vi har alle hver vores kompetencer, ser vi forskellige ting, som vi er gode til at give videre til eleven. Hvis jeg for eksempel ser, at eleven knokler med en bankafstemning, giver jeg gerne gode råd. Vi løfter eleverne og er ikke bange for at dele ud af den viden, vi har" forklarer Morten Bang Andersen. 

Fra teori til virkelighed

Kåringen fandt sted i København, hvor FynBus fik overrakt en statuette for deres ekstraordinære indsats for at sikre et godt fagligt og socialt miljø for deres elever. Lars Kunov, direktør for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier, fremhævede FynBus som en rollemodel for andre lærepladser.

”FynBus fremstår som en faglig stærk læreplads, som lykkes rigtig godt med at have fokus på både uddannelse og trivsel. De kobler teorien fra skoleperioderne til opgaverne på kontoret, og bruger aktivt uddannelsesplanen gennem hele læretiden, så de sikrer, at Louise får afvekslende og udfordrende opgaver, der styrker hendes faglighed”, sagde Lars Kunov ved overrækkelsen af Årets Læreplads-statuetten.  

Kontakt os

Claus Øgendahl

Elevpladskonsulent inden for kontor og handel Telefon: 65 45 20 88 Mail: clog@tietgen.dk

Christel Bjerremann

Elevpladskonsulent inden for detail og event Telefon: 24 78 46 75 Mail: ciha@tietgen.dk

Søren Holck Skov

Elevpladskonsulent inden for detail og handel Telefon: 30 43 30 62 Mail: shsk@tietgen.dk