English

Nyt kursusforløb med fokus på salg

Salg er ikke en medfødt egenskab - det skal læres. Derfor har vi på Tietgen sammensat et attraktivt kursusforløb til dig, der gerne vil styrke dine kompetencer indenfor salg.

Styrk dit salgstalent

Kursusforløbet har vi valgt at kalde 'Styrk dit salgstalent'. På 10 undervisningsdage introduceres du til salg og salgets forskellige faser; indledning, forhandling, aflsutning samt efterservice og reklamationer. Du lærer om salgspsykologi, kropssprog og konfilkthåndtering, og dykker ned i forskellige teknikker, der kan hjælpe dig i kommunikationen med kunden.

>> SE STARTDATO OG TILMELD DIG HER

Kursusforløbet afholdes som klasseundervisning på vores kursuscenter i det nordvestlige Odense. Her bliver du undervist af vores dygtige underviser, som har undervist og beskæftiget sig med salg i mere end 15 år. 

En pakkeløsning baseret på fire fag

Kursusforløbet 'Styrk dit salgstalent' består af fire kurser, som vi har sammensat for dig. Du kan enten vælge at følge hele forløbet eller du kan tage et eller flere enkeltstående kurser. Det er helt op til dig.

Salgsteknik

På dette kursus arbejder du med salgsteknikker, der sikrer en positiv oplevelse for både kunden og dig. Salgsteknikkerne gør det lettere for dig at strukturere dit salg fra den indledende kontakt til gennemførelsen og afslutningen af salget. Samtidig lærer du om grundlæggende salgspsykologi og hvordan dit kropssprog og din kommunikation har betydning for salget.

Læs mere om 'Salgsteknik' her.

Personligt salg

På kurset 'Personligt salg' kommer du omkring hele salget med fokus på mødet med kunden. Du lærer hvordan du modtager kunden, indleder salget, lytter og spørger aktivt til kundens behov, argumenterer og lukker salget. Du kommer til at kunne kommunikere med dine kunder, afdække deres købsbehov, afslutte salget og håndtere reklamationer.

Læs mere om 'Personligt salg' her.

Forhandlingsteknik

På kurset 'Forhandlingsteknik' bliver du introduceret til og trænet i værktøjer, strategi og teknikker om forhandling. Du lærer om de faktorer, der er afgørende for en god forhandling, så du kan agere professionelt ved forhandlingsbordet. Du lærer også om hvordan du selv og måden du kommunikerer og agerer på, kan have indflydelse på hele forhandlingsprocessen.

Læs mere om 'Forhandlingsteknik' her.

Salgsledelse

Kurset 'Salgsledelse' introducerer dig til praktiske værktøjer til at lede medarbejdere, så du både øger salget i afdelingen og motiverer dine medarbejdere og kolleger. Du bliver klogere på grundlæggende værktøjer til at lede medarbejdere, så du både sikrer motivationen og skaber muligheder for at øge salget og effektiviteten i salgssituationen.

Læs mere om 'Salgsledelse' her.